Scholengids

Broederschool Hiëronymus 1 Stekene

Iedereen gelijke kansen!

Broederschool Stekene is een secundaire school in Stekene (nabij Sint-Niklaas). In Broederschool Stekene krijgt gelijkwaardigheid een centrale rol. Iedereen is uniek en belangrijk. Dit streven ze na door hoogwaardig kwalitatief onderwijs te voorzien voor iedere leerling.

Deze school maakt werk van een goede werkhouding

Zowel leerkrachten, als werkgevers zijn het erover eens dat je met een goede houding al ver komt: op tijd komen, in orde zijn, discipline tonen en een positieve ingesteldheid aan de dag leggen. Dat is precies waar Broederschool Stekene extra op inzet.

Leerlingen die zich inzetten voor een goede werkhouding worden hiervoor beloond en op het einde van het schooljaar zelfs in de bloemetjes gezet. Zo worden leerlingen rolmodellen voor elkaar. Bovendien hecht Broederschool Stekene enorm veel belang aan het tussentijds belonen van leerlingen. Dit doen ze door in te zetten op leuke activiteiten waar alle leerlingen betrokken worden (bv. Paaseierenzoektocht). 

Gaat het wat moeilijker, dan wordt samen met leerlingen gezocht naar praktische oplossingen. Er zijn regelmatige feedbackmomenten, zodat leerkrachten en leerlingen samen aan werkhouding kunnen werken.

Bij werkgevers zijn schoolverlaters met een professionele instelling erg gegeerd. Dankzij goede banden met de bedrijfswereld, vinden leerlingen van Broederschool Stekene dan ook makkelijk werk na het voltooien van hun opleiding.

Leer deze school kennen

Broederschool Stekene is een school die heel wat belang hecht aan heldere communicatie met leerlingen en ouders. Ze maken dan ook regelmatig leuke filmpjes om iedereen te betrekken bij en op de hoogte te houden van de activiteiten die er plaats vinden. Er zijn ook regelmatig infomomenten. Voor meer informatie kan je steeds direct contact opnemen met de school.

Deelnemer van het SODA-project

In de voorbije jaren is het SODA-project uitgegroeid tot het grootste schoolproject van Vlaanderen. Met een unieke methode coacht vzw SODA+ beroepsgerichte scholen om professionele attitudes te stimuleren bij jongeren: Stiptheid, Orde, Discipline & professionele Attitudes.

Samen met vzw SODA+ beloont Broederschool Stekene (ook tussentijds!) leerlingen die zich hiervoor inzetten met leuke evenementen en een SODA-attest. Leerlingen die dit SODA-attest behalen hebben een troef in handen naar werkgevers toe.

Benieuwd naar welke andere scholen in uw regio deelnemen aan het SODA-project?