Scholengids

Don Bosco Haacht TSO/BSO

Don Bosco Haacht, een bron van talent!

Don Bosco Haacht is een secundaire school in Haacht, die bekend staan om het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs.
In Don Bosco Haacht geloven ze dat iedere leerling talent heeft!

 Sven Ponsaerts Leerkracht Kristof Van Campenhout met enkele van de leerlingen die ook in het handboek M@thM@tes fungeren.

(Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/haacht/wiskunde-saai-niet-in-don-bosco~ad61e4e7/ )

Een school met een sportieve spirit

Je kan geen Don Bosco Haacht zeggen zonder ook te denken aan sport en spel. Meteen tijdens je eerste twee jaren word je ondergedompeld in de sportieve spirit van deze school. Naast de verplichte uren sport krijg je immers ook elke middag sport en spel. 

Technologie is meer dan de toekomst

STEM is een acroniem voor wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde en kent een zeer centrale plaats in Don Bosco Haacht. 

In Don Bosco Haacht vind je geen apart vak voor STEM. De school werkt immers vakoverschrijdend. Je zal bijvoorbeeld bij wiskunde leren hoe je iets moet berekenen om het daarna te kunnen toepassen tijdens de vakken fysica, toegepaste wetenschappen en engineering. Opeens wordt de theorie die je leerde tastbaar. Dat maakt een verschil.

Deze school maakt werk van een goede werkhouding

Zowel leerkrachten, als werkgevers zijn het erover eens dat je met een goede houding al ver komt: op tijd komen, in orde zijn, discipline tonen en een positieve ingesteldheid aan de dag leggen. Dat is precies waar Don Bosco Haacht extra op inzet.

Leerlingen die zich inzetten voor een goede werkhouding worden hiervoor beloond en op het einde van het schooljaar in de bloemetjes gezet. Zo worden leerlingen rolmodellen voor elkaar.

Gaat het wat moeilijker, dan wordt samen met leerlingen gezocht naar praktische oplossingen. Er zijn regelmatige feedbackmomenten, zodat leerkrachten en leerlingen samen aan werkhouding kunnen werken.

Bij werkgevers zijn schoolverlaters met een professionele instelling erg gegeerd. Dankzij goede banden met de bedrijfswereld, vinden leerlingen van Don Bosco Haacht dan ook makkelijk werk na het voltooien van hun opleiding.

Leer deze school kennen

Don Bosco Haacht organiseert infomomenten om ouders en leerlingen te laten kennis maken met de school. Voor meer informatie kan je ook steeds contact opnemen met de school.

Deelnemer van het SODA-project

In de voorbije jaren is het SODA-project uitgegroeid tot het grootste schoolproject van Vlaanderen. Met een unieke methode coacht vzw SODA+ beroepsgerichte scholen om professionele attitudes te stimuleren bij jongeren: Stiptheid, Orde, Discipline & professionele Attitudes.

Samen met vzw SODA+ beloont Don Bosco Haacht leerlingen die zich hiervoor inzetten met leuke evenementen en het SODA-attest. Leerlingen die dit SODA-attest behalen hebben een troef in handen naar werkgevers toe.

Benieuwd naar welke andere scholen in uw regio deelnemen aan het SODA-project?