Scholengids

GO! atheneum Eureka

GO! Atheneum Eureka is een warme, sfeervolle en vernieuwende school die investeert in welbevinden en maximale leerkansen.

SODA-attesten Go! Atheneum Eureka. © Foto JS

(Bron: https://kw.be/nieuws/onderwijs-en-jeugd/go-atheneum-eureka-uit-torhout-bekroont-leerlingen-met-goede-attitude/article-normal-321455.html )

GO! Atheneum Eureka heeft een aantal sterke troeven:

Deze school maakt werk van een goede werkhouding

Zowel leerkrachten, als werkgevers zijn het erover eens dat je met een goede houding al ver komt: op tijd komen, in orde zijn, discipline tonen en een positieve ingesteldheid aan de dag leggen. Dat is precies waar GO! Atheneum Eureka extra op inzet.

Leerlingen die zich inzetten voor een goede werkhouding worden hiervoor beloond en op het einde van het schooljaar in de bloemetjes gezet. Zo worden leerlingen rolmodellen voor elkaar.

Gaat het wat moeilijker, dan wordt samen met leerlingen gezocht naar praktische oplossingen. Er zijn regelmatige feedbackmomenten, zodat leerkrachten en leerlingen samen aan werkhouding kunnen werken.

Bij werkgevers zijn schoolverlaters met een professionele instelling erg gegeerd. Dankzij goede banden met de bedrijfswereld, vinden leerlingen van GO! Atheneum Eureka dan ook makkelijk werk na het voltooien van hun opleiding.

Leer deze school kennen

GO! Atheneum Eureka organiseert infomomenten om ouders en leerlingen te laten kennis maken met de school. Voor meer informatie kan je ook steeds contact opnemen met de school, zie website van de school.

Deelnemer van het SODA-project


In de voorbije jaren is het SODA-project uitgegroeid tot het grootste schoolproject van Vlaanderen. Met een unieke methode coacht vzw SODA+ beroepsgerichte scholen om professionele attitudes te stimuleren bij jongeren: Stiptheid, Orde, Discipline & professionele Attitudes.

Samen met vzw SODA+ beloont GO! Atheneum Eureka leerlingen die zich hiervoor inzetten met leuke evenementen en een SODA-attest. Leerlingen die dit SODA-attest behalen hebben een troef in handen naar werkgevers toe.

Benieuwd naar welke andere scholen in uw regio deelnemen aan het SODA-project?