Scholengids

PISO Tienen

Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs

PISO is een secundaire school in Tienen die bekend staat voor kwaliteitsvol onderwijs. Naast een degelijke algemene basisvorming zorgen ze voor een beroepsgerichte, technische opleiding die aansluit bij de noden van de arbeidsmarkt of die zorgt voor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs.

( Bron: MNM: De Strafste School 2013 - Aftermovie )

PISO Tienen heeft een aantal sterke troeven:
  1. Actieve en persoonlijke begeleiding van leerlingen
  2. Er wordt gewerkt rond de talenten van jongeren
  3. Een goed draaiende leerlingenraad heeft inspraak
  4. Degelijke infrastructuur en modern lesmateriaal

Deze school maakt werk van een goede werkhouding

Zowel leerkrachten, als werkgevers zijn het erover eens dat je met een goede houding al ver komt; op tijd komen, in orde zijn, discipline tonen en een positieve ingesteldheid aan de dag leggen. Dat is precies waar PISO Tienen extra op inzet.

Leerlingen die zich inzetten voor een goede werkhouding worden hiervoor beloond en op het einde van het schooljaar zelfs in de bloemetjes gezet. Zo worden leerlingen rolmodellen voor elkaar.

Gaat het wat moeilijker, dan wordt samen met leerlingen gezocht naar praktische oplossingen. Er zijn regelmatige feedbackmomenten, zodat leerkrachten en leerlingen samen aan werkhouding kunnen werken.

Bij werkgevers zijn schoolverlaters met een professionele instelling erg gegeerd. Dankzij goede banden met de bedrijfswereld, vinden leerlingen van PISO Tienen dan ook makkelijk werk na het voltooien van hun opleiding.

Leer deze school kennen

PISO Tienen organiseert infomomenten om ouders en leerlingen te laten kennis maken met de school. Voor meer informatie kan je ook steeds contact opnemen met de school, zie https://piso.be/.

Deelnemer van het SODA-project

In de voorbije jaren is het SODA-project uitgegroeid tot het grootste schoolproject van Vlaanderen. Met een unieke methode coacht vzw SODA+ beroepsgerichte scholen om professionele attitudes te stimuleren bij jongeren: Stiptheid, Orde, Discipline & professionele Attitudes.

Samen met vzw SODA+ beloont PISO Tienen leerlingen die zich hiervoor inzetten met leuke evenementen en een SODA-attest. Leerlingen die dit SODA-attest behalen hebben een troef in handen naar werkgevers toe.

Benieuwd naar welke andere scholen in uw regio deelnemen aan het SODA-project?