Scholengids

Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen

Een hart voor talent 

Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen is een secundaire school nabij het centrum van Antwerpen. In hun visie schrijven ze dat ze leerlingen "een aangenaam leer- en leefklimaat aanbieden en het vertrouwen omgrenzen te verleggen, talenten te ontplooien en helemaal open te bloeien". Een uitspraak die wij helemaal onderschrijven!

Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen heeft een aantal sterke troeven:

Deze school maakt werk van een goede werkhouding

Zowel leerkrachten, als werkgevers zijn het erover eens dat je met een goede houding al ver komt: op tijd komen, in orde zijn, discipline tonen en een positieve ingesteldheid aan de dag leggen. Dat is precies waar Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen extra op inzet.

Leerlingen die zich inzetten voor een goede werkhouding worden hiervoor beloond en op het einde van het schooljaar in de bloemetjes gezet. Zo worden leerlingen rolmodellen voor elkaar.

Gaat het wat moeilijker, dan wordt samen met leerlingen gezocht naar praktische oplossingen. Er zijn regelmatige feedbackmomenten, zodat leerkrachten en leerlingen samen aan werkhouding kunnen werken.

Bij werkgevers zijn schoolverlaters met een professionele instelling erg gegeerd. Dankzij goede banden met de bedrijfswereld, vinden leerlingen van Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen dan ook makkelijk werk na het voltooien van hun opleiding.

Leer deze school kennen

Stedelijk Lyceum Olympiade Antwerpen is een heel open en bereikbare school. Voor verdere vragen kan je hen steeds contacteren via hun contactpagina.

Deelnemer van het SODA-project

In de voorbije jaren is het SODA-project uitgegroeid tot het grootste schoolproject van Vlaanderen. Met een unieke methode coacht vzw SODA+ beroepsgerichte scholen om professionele attitudes te stimuleren bij jongeren: Stiptheid, Orde, Discipline & professionele Attitudes.

Samen met vzw SODA+ beloont GO! atheneum Eureka leerlingen die zich hiervoor inzetten met leuke evenementen en een SODA-attest. Leerlingen die dit SODA-attest behalen hebben een troef in handen naar werkgevers toe.

Benieuwd naar welke andere scholen in uw regio deelnemen aan het SODA-project?