Hoe instappen? - SODA+

Hoe instappen?

stap 1 registreerstap 2 presentatiestap 3 stemmenstap 4 opleiding

 

Icoon registrerenSTAP 1:

Heb je interesse om een SODA-school te worden? Registreer je dan eerst op onze website en doorloop alle stappen. Op geef je aan dat jouw school graag een vrijblijvende presentatie kreeg over de werking van het SODA-project.

Registreer hier!

 

 


icoon presentatie  STAP 2:

Nadien wordt er in samenwerking met vzw SODA+ een presentatie georganiseerd voor het volledige schoolteam. Deze presentatie duurt ongeveer 1 uur. (Internet en Beamer zijn nodig)


icoon stemmenSTAP 3:

Nadien beslissen jullie als team of de school wil instappen. Hoe beslissen jullie om in te stappen? We verwachten een groepsfoto* van het voltallige schoolteam waarop we zien dat meer dan 75% (3/4) van het team stemt vóór toetreding tot het SODA-project (zie foto).

Foto stemmen

(* of een online poll)


icoon opleiding STAP 4:

Tot slot wordt er een opleiding georganiseerd. 

De volledige opleiding duurt ongeveer 6 uur. De opleiding ziet er als volgt uit:

 

schema opleiding


De prijs

Instapkost

Afhankelijk van de grootorde van de school, geeft de school één uur-leraar aan de vzw. Hoe groter het aantal leerlingen in het TSO & BSO, hoe meer jaren dat de school dit uur-leraar dient af te staan. Zolang de school een instapkost betaalt, moet het geen lidgeld betalen.

Lidgeld

Van zodra een school geen instapkost meer betaalt, dient er lidgeld betaald te worden. Dit bedrag hangt af van het aantal leerlingen in de 2e, 3e en 4e graad (TSO/BSO).