Hogeschool - SODA+

Hogeschool

Eventmanagement? Officemanagement? Sociaal werk? Je bent student? Docent?

WE UNITE. geeft studenten de mogelijkheid om tijdens hun opleiding te werken aan ondernemingszin door hen aan de slag te laten gaan met echte vragen en opdrachten uit de praktijk. WE UNITE. fungeert als externe coacht & expert voor docenten van hogescholen en universiteiten die studenten de opdracht willen geven om een evenement te organiseren. Deze evenementen hebben als specifieke doel het motiveren van leerlingen tot het behalen van een SODA-attest

SODA-leerlingen (3de tot 7de middelbaar) zijn leerlingen met een zeer diverse achtergrond (44% heeft een kwetsbare thuissituatie). Een goede inleving is dus essentieel. Welke interesses hebben deze leerlingen? Dit is een uniek en verrijkend leerproces!

De voordelen van een samenwerking met WE UNITE:

 • Het organiseren van evenementen is niet alleen een leuke opdracht voor studenten, het stimuleert ook hun vermogen om ondernemend te zijn.
 • SODA-leerlingen* zijn potentiële toekomstige studenten voor vele hogescholen. Via WE UNITE. ontdekken ze jullie opleidingen.
 • Studenten leren de echte praktijk kennen en zien hun georganiseerde evenement ook effectief plaatsvinden.
 • Studenten leren omgaan met budgetten (tot 20€ per ingeschreven leerling) en ze ontdekken ook hoe ze meer sponsoring kunnen verkrijgen bij echte bedrijven.
 • Wanneer studenten de vooropgestelde afgesproken doelen (KPI's) behalen, worden ze extra beloond.
 • Studenten krijgen professionele ondersteuning van WE UNITE. door hun jarenlange ervaring met presenteren en coachen.
 • Er zijn geen risico’s! Wanneer er sprake is van verlies, dan komt vzw SODA+ tegemoet. De winst mogen de student-ondernemers zelf houden.
 • De hogeschool krijgt meer zichtbaarheid bij meer dan 20.000 leerlingen uit het middelbaar.
 • Via WE UNITE willen we de cultuur-, jeugd- en sportsector boosten! Met zo'n positief verhaal over inclusie val je sneller op. (PERS, Social media,... )

 

Een samenwerking verloopt volgens deze stappen:

 1. WE UNITE presenteert de opdracht voor jullie studenten.
 2. Aan de hand van een stappenplan zoeken de groepjes studenten een cultuur-, sport- of jeugdvereniging die zij gaan ondersteunen. 2 vormen van ondersteuning zijn mogelijk:
  1. De winst van het event gaat naar de ondersteunende vereniging. Deze vereniging dient dan ook alle kosten/facturen te betalen.
  2. De winst van het event gaat naar de hogeschool. De hogeschool dient dan ook alle kosten/facturen te betalen.
 3. Met een tussentijds evaluatiemoment wordt met de groepjes studenten bekeken welke organisatie ze gaan ondersteunen.
 4. Hierna bereiden de studenten zich verder voor op de PITCH. Opnieuw doorlopen ze hiervoor alle stappen.
 5. Met de PITCH willen de studenten een GO krijgen van de jury en hopen ze een zo hoog mogelijk budget te krijgen per leerling die zich als VIP inschrijft voor hun event.
 6. De studenten die na de PITCH een NO-GO kregen zijn "werkloos" en moeten solliciteren bij de andere studenten die wel een GO kregen.
 7. De studenten die na de PITCH een GO kregen, mogen starten met de uitvoer van hun event.
 8. Per ingeschreven SODA-leerling factureert de ondersteunde organisatie/hogeschool het bedrag (maandelijks) dat tijdens de PITCH werd afgesproken.
 9. Indien de studenten hun KPI's behalen, dan mogen ze een JAAR LANG ALS VIP naar de EVENTS!

 

Vul het onderstaande formulier in en wij gaan met jullie aan de slag!