Wat kunnen we doen voor u? - SODA+

Is SODA+ interessant voor bedrijven?

Hire for attitude, train for skill

Jonge gemotiveerde werknemers vinden, is een grote uitdaging voor veel werkgevers. Schoolverlaters vinden met een technische opleiding is een nog grotere uitdaging.  Jongeren kiezen namelijk steeds minder voor zo'n richting. 

Hoe kan je deze jongeren bereiken? Hoe kan je ze overtuigen om bij jou te komen werken? 
En hoe ben je zeker van hun motivatie? 

Als dit herkenbare vragen zijn voor jou en je gelooft in "Hire for attitude, train for skill", dan kan SODA+ vast iets voor jou betekenen. 

vzw SODA+ coacht scholen om Stiptheid, Orde, Discipline en een positieve Attitude te stimuleren bij hun leerlingen. Leerlingen die hierin uitblinken krijgen een SODA-attest

Door jouw bedrijf in onze jobdatabank te registreren, kan je leerlingen uit de 2de en 3de graad van het BSO en TSO onderwijs met jouw bedrijf laten kennismaken. Je publiceert al jouw stages en (studenten-)jobs helemaal gratis. 

Zo bereik je potentiële medewerkers nog voor ze de schoolbanken verlaten. 

 

Databank van 10.000 leerlingen

Met meer dan 80 actieve scholen is SODA+ het grootste onderwijsproject van Vlaanderen. Wij coachen deze scholen om professionele attitudes te stimuleren bij leerlingen. Jaarlijks stappen meer en meer scholen mee in het SODA-project.

 

 

Ook scholen in jouw buurt doen mee

Hieronder vind je alle scholen die deelnemen aan het SODA-project.

(klik op de afbeelding om de kaart te openen)

 

Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude

Om een SODA-attest te behalen moeten jongeren op school uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline en in professionele Attitudes. En dit elke dag opnieuw!

Slechts 39% van de leerlingen behaalt het SODA-attest. De lat ligt hoog. Bij een leerling met een SODA-attest kan je dus zeker zijn van een goede werkethiek.

 

Door jouw bedrijf in de jobdatabank van SODA+ te registreren, kunnen SODA-leerlingen uit het secundair onderwijs jouw bedrijf leren kennen. Studeren ze af, dan sta jij op de eerste rij om ze aan te werven. Een unieke kans om talent binnen te halen. 

Gaat er een leerlingen met een SODA-attest bij jou aan de slag? Geweldig. We vragen je om via ons platform feedback te geven over jouw gloednieuwe werknemer. Met jouw feedback* bewaken wij de kwaliteit. (*en de feedback van leerlingen)


Sponsor het SODA-project

Maak jouw bedrijfsprofiel aan bij SODA+ en wordt altijd gevonden door een groeiende pool aan jong talent. Stageplaatsen en (studenten)jobs publiceer je helemaal gratis.
Vacatures verschijnen op onze – door Google gepromote – publieke jobpagina én verschijnen op het profiel van onze SODA-leerlingen indien zij zijn ingelogd, klik hier voor meer info

Ook spontane sollicitaties zijn mogelijk!

Zelf contact opnemen met die SODA-leerlingen is een mogelijkheid voorbehouden voor onze abonnees. Wil je graag proactief op zoek naar talent in onze databank? Wil je een grotere zichtbaarheid voor jouw bedrijf en vacatures? Word dan vandaag nog abonnee!

Via de SODA-databank kan je kostenefficiënt jongeren en schoolverlaters rekruteren. Bovendien steun je een maatschappelijk project en geef je jongeren een duwtje in de rug!