Wat kunnen we doen voor u? - SODA+

Is SODA+ interessant voor bedrijven?

Hire for attitude, train for skill

Jonge gemotiveerde werknemers vinden, is een grote uitdaging voor veel werkgevers. Schoolverlaters vinden met een beroepstechnische opleiding is een nog grotere uitdaging.  Jongeren kiezen namelijk steeds minder voor zo'n richting. 

Hoe kan je deze jongeren bereiken? Hoe kan je ze overtuigen om bij jou te komen werken? 
En hoe ben je zeker van hun motivatie? 

Als dit herkenbare vragen zijn voor jou en je gelooft in "Hire for attitude, train for skill", dan kan SODA+ vast iets voor jou betekenen. 

vzw SODA+ coacht scholen om Stiptheid, Orde, Discipline en een positieve Attitude te stimuleren bij hun leerlingen. Leerlingen die hierin uitblinken krijgen een SODA-attest en toegang tot onze jobdatabank. 

Door jouw bedrijf in onze jobdatabank te registreren, kan je leerlingen uit de 2de en 3de graad van het BSO en TSO onderwijs met jouw bedrijf laten kennismaken. Je publiceert al jouw stages en (studenten-)jobs helemaal gratis. 

Zo bereik je potentiële medewerkers nog voor ze de schoolbanken verlaten. 

 

Databank van 10.000 leerlingen

Met een 100-tal actieve scholen is SODA+ het grootste onderwijsproject van Vlaanderen. Wij coachen deze scholen om professionele attitudes te stimuleren bij leerlingen in beroepstechnische richtingen. Jaarlijks stappen meer en meer scholen mee in het SODA-project.

Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude

Om een SODA-attest te behalen moeten jongeren op school uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline en een professionele Attitude. En dit elke dag opnieuw!

Slechts 39% van de leerlingen behaalt het SODA-attest. De lat ligt hoog. Bij een leerling met een SODA-attest kan je dus zeker zijn van een goede werkethiek.

Door jouw bedrijf in de jobdatabank van SODA+ te registreren, kunnen SODA-leerlingen uit de 2e en 3e graad van het BSO en TSO onderwijs jouw bedrijf leren kennen. Studeren ze af, dan sta jij op de eerste rij om ze aan te werven. Een unieke kans om talent binnen te halen. 

Gaat er een leerlingen met een SODA-attest bij jou aan de slag? Geweldig. We vragen je om via ons platform feedback te geven over jouw gloednieuwe werknemer. Dit is belangrijke feedback voor ons om onze kwaliteit te bewaken. 

 

Ook scholen in jouw buurt doen mee

Hieronder vind je alle scholen die deelnemen aan het SODA-project. Ongetwijfeld doen ook scholen in de buurt van jouw bedrijf mee. Jaarlijks komen er scholen bij. 

(klik op de afbeelding om de kaart te openen)

 

Steun een maatschappelijk project

Geen discriminatie met SODA-attest

Het SODA-attest kan als een objectief selectiecriterium dienen bij rekrutering. Jongeren, ongeacht hun studierichting en/of afkomst kunnen met hun attest aantonen dat ze over professionele attitudes beschikken en dus een aanwinst zijn voor jouw bedrijf. 
Op die manier gaan we discriminatie tegen. 

We leggen de lat hoger

Extra werken aan de motivatie en de professionele attitudes van leerlingen zorgt ervoor dat we de lat hoger leggen in TSO/BSO/DBSO/BuSO. Deze onderwijsvormen hebben soms te kampen met een negatieve perceptie en dat is nu precies wat wij willen verhelpen. 

We zijn ervan overtuigd dat attitude een heel belangrijke tool is om succesvol te zijn in het leven!
Belangrijker dan welke onderwijsvorm je volgt. 

Sponsor het SODA-project

Registreer je jouw bedrijf bij SODA+, dan kan je altijd gevonden worden door een groeiende pool aan jong talent. Je publiceert jouw stages en (studenten-)jobs helemaal gratis. 

Leerlingen kunnen via het platform ook spontaan bij jou solliciteren. Als SODA-bedrijf heb je bij onze leerlingen een streepje voor als toekomstige werkgever!

 

Bijkomende mogelijkheden om in contact te komen met SODA-leerlingen zijn voorbehouden voor onze sponsors. Wil je graag pro-actief op zoek naar talent in onze databank? En wil je grotere zichtbaarheid voor jouw bedrijf en jouw vacatures? Word dan vandaag nog sponsor.

Via de SODA+ jobdatabank kan je kostenefficiënt jongeren en schoolverlaters rekruteren. Bovendien steun je een maatschappelijk project en geef je jongeren een duwtje in de rug.