SODA-stagiairs aan het woord - SODA+

SODA-stagiairs aan het woord

Enkele oud-stagiair(e)s van vzw SODAplus aan het woord! 

 

Mona Bassleer (25), PhD researcher bij de vakgroep Experimentele Psychologie: (UGent) 

Mona Bassleer"Eerlijk toegegeven... ik begon met een vrij klein hartje aan mijn stage bij vzw SODA+:      Gaan ze mijn aanwezigheid wel fijn vinden? Zal mijn werk goed genoeg zijn? Zou er voldoende ruimte zijn voor eigen inbreng/uitdagingen? Ik denk dat deze gedachten bij de meerderheid van startende stagiair(e)s opduiken. En dan moet je ergens geluk hebben met jouw stageplaats. Een gevoel van appreciatie voor mijn komst overheerste na mijn eerste dag. Ik was meteen zo dankbaar voor het feit dat ik echt als een collega werd gezien. De drie maanden stage zijn zo voorbij gevlogen; een flexibele werking, een team dat luistert naar elkaars mening en rekening houdt met elkaar, maar ook aandacht voor mentaal welbevinden en tijd voor ontspanning hebben hiertoe bijgedragen. 

Momenteel werk ik als doctoraatsstudente aan UGent, waarbij de verdere ontwikkeling van mijn sociale en academische skills dankzij mijn stage meer als van pas komt."

 

Joeri Cloostermans (24), Doctoraatsbursaal bij vakgroep Onderwijskunde (UGent)

“Mijn stage bij SODA+ was voor mij de ideale plek om mijn vaardigheden als onderzoeker binnen het onderwijslandschap te verbeteren. Met behulp van het grote bereik van SODA+ leerde ik grote datasets verzamelen, analyseren en rapporteren.

Een meerwaarde van deze stageplek is dat je kan rekenen op een toegankelijk en divers team met verschillende expertises. Bij SODA+ heerst er bovendien een aangename en stimulerende werksfeer die kritisch denken aanmoedigt.”

 

 

Margo Dewispelaere (23), Educatief Medewerker Free-Time vzw & student Educatieve Master Cultuur -en Gedragswetenschappen:

“SODA+ sprak mij als onderzoeksstage direct aan door hun missie en visie rond het technisch en beroepsonderwijs. Bij het team van SODA+ voelde ik mij direct welkom. Ik heb er enorm veel geleerd. Zowel omtrent mijn onderzoek rond studiekeuze, het onderwijsbeleid als over netwerking, je professioneel opstellen… Het team heeft ook steeds het beste met je voor. Zo zorgden ze er bijvoorbeeld voor dat mijn onderzoek in de Knack kwam.”

 

 

Jana Geeroms (24), Salesforce Marketing Cloud Consultant bij PwC:

Jana Geeroms"Ik koos in mijn laatste jaar Toegepaste Informatica (E-business) voor een stage bij SODA+. Tijdens mijn stage hielp ik met het opbouwen van hun online presence. Dit ging van het bedenken/opzetten van online campagnes tot het ondersteunen van de opbouw van hun website. Ik kwam in aanraking met verschillende platformen zoals Facebook Ads, LinkedIn Ads, Google Ads, Google Analytics en WordPress. 

Wat mij vooral bijgebleven is, is de passie die leeft binnen SODA+. Iedereen ging voluit voor zijn doel, niets was te veel. Je kon echt voelen dat iedereen er was om leerlingen vooruit te helpen. 

Ik heb hele leuke dagen beleefd samen met het team. De sfeer was top en er was steeds ruimte voor een goed gesprek. 

Ik ben blij dat ik mijn stage bij SODA+ heb mogen doen. Het heeft mij heel veel bijgeleerd over hoe een perfecte werkomgeving er kan/moet uitzien. Tot slot liet het mij echt zien, dat je met passie voor je job heel ver kan komen!"

 

Noémie Crémer (29), Educatieve Redacteur bij Uitgeverij die Keure:

“Ik heb mijn stage bij SODA+ gedurende de hele periode als zeer positief ervaren. Ik werd er met open armen ontvangen en kon er als stagiair volledig mijn eigen ding doen. Op het einde moest het doel bereikt worden, maar op welke manier, dat mocht je volledig zelf invullen.

Als stagiair bij SODA+ word je eigenlijk helemaal niet als stagiair bekeken. Je wordt, gedurende je stageperiode én erna, eigenlijk gewoon gezien als één van hen.
 

 

Robbe Holvoet (27), leerlingenbegeleider binnen de Heilige Kindsheid in Ardooie:

“Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik mijn stage al een 4-tal jaar achter de rug. Tijdens mijn eerste dagen bij SODA+ (toen nog SODAjobs) was het kantoor nog gevestigd in een klaslokaal van een Gentse school. Behalve Simon was enkel Céline Saeyens een vaste (halftijdse) werkkracht binnen de organisatie.

Na de verhuis naar het Maaltecenter kon het echte werk beginnen. De combinatie van het wetenschappelijk werk met het concrete van de praktijk sprak me enorm aan. Verder vond ik ook de sociale component van het werken voor SODA+ zeer aantrekkelijk. Ik hing niet vast aan mijn bureau, maar was regelmatig op pad voor onder andere beurzen, schoolbezoeken, bijeenkomsten met vrijwilligers, …

Vooral het belang van netwerken is iets wat ik leerde gedurende mijn stage bij SODA+. Na enkele tijdelijke opdrachten bij onder andere PTI Kortrijk, Huis van het leren en Hogeschool Vives ben ik ondertussen aan de slag als leerlingenbegeleider binnen de Heilige Kindsheid in Ardooie. Naast mijn werk volg ik nog een educatieve master in de gedragswetenschappen.” 

 

Ook graag je stage lopen bij vzw SODA+?
Check onze onderzoeksvoorstellen en/of neem even contact met ons op!