Klasmanagement - Hoe doen we dat?

Hoe doen we dat?

We schuiven drie belangrijke pijlers naar voren: (1) het SODA-attest, (2) voordelen voor leerlingen, en (3) ondersteunen van scholen.

1. Het SODA-attest 

SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Leerlingen die goed scoren op deze vier pijlers, worden gekroond met een SODA-attest. Het SODA-attest is een bewijs van hun inspanning dat jaar. Met dit attest maken de leerlingen meer kans op vakantiejobs, stageplaatsen en zelfs vast werk

 

2. Voordelen voor leerlingen

Van leerlingen met een SODA-attest willen we rolmodellen maken. SODA leerlingen (1) worden zelf opgebeld voor (vakantie)jobs of stages en moeten niet zelf actief gaan zoeken. Ze kunnen (2) gratis deelnemen aan events die bekend gemaakt worden via sodaUPSTREAM, een Facebookpagina die de leerlingen samen brengt en linkt naar deze leuke events (denk maar aan concerten, festivals of een bezoekje aan de cinema) Tot slot worden SODA-leerlingen (3) extra in de bloemetjes gezet tijdens een uitreikingsevenement op school.

Op die manier zet SODA in op de autonome motivatie van leerlingen. Bijgevolg is het SODA-attest een extra klasmanagement-tool voor leerkrachten. 

3. Ondersteunen van scholen

Vzw SODA+ coacht overigens scholen op basis van feedback van de leerlingen, de werkgevers en de scholen zelf. SODA-scholen worden ten slotte extra in de kijker gezet door middel van gerichte campagnes. 

"Sodaplus legt de lat hoger!"

Hoe deelnemen?

Heb je op basis van deze informatie meteen zin gekregen om in te stappen? Of wens je eerst wat bijkomende informatie om uw schoolteam te overtuigen? Volg dan de volgende knoppen:

Ik wil meer info

Ik wil instappen!

 

Nog niet overtuigd? 

Bekijk dan zeker onderstaand filmpje waarin de kracht van het SODA-attest nog eens wordt uitgelegd door Prof. Valcke.