Intro - SODA+

Intro

Vzw SODA+ wil zoveel mogelijk leerlingen motiveren. Ons motto? 'Iedereen kan succesvol worden!’

Wij stappen af van een louter sanctioneringsbeleid en zetten in op het verhogen van de autonome motivatie van leerlingen door hen te belonen voor hun professionele attitudes & goed gedrag.


Daarnaast ondersteunen we jaarlijkse onze SODA-scholen door te helpen met het optimaliseren van het klasmanagement en door rolmodellen te creëren. Op deze manier willen we scholen op een positieve manier extra in de kijker zetten.


Als antwoord op vele pedagogische problemen en vragen streven wij er altijd naar een praktisch, efficiënte en wetenschappelijk ondersteunde oplossing te creëren.

 

 

Voortgezet onderwijs: VWO, HAVO & VMBO

Het SODA-project is initieel van start gegaan in het Vlaamse BSO-onderwijs (in Nederland = VMBO), maar al gauw hadden ook andere onderwijsniveaus heel veel interesse om deel te nemen aan dit project. Nu wil vzw SODA+ ook Nederlandse scholen uit het voortgezet onderwijs dezelfde professionele ondersteuning bieden. Vzw SODA+ heeft reeds ervaring in het begeleiden van meer dan 100 scholen met meer dan 90.000 leerlingen. Deze ruime expertise willen we nu inzetten om het VWO, HAVO en het VMBO ondersteunen.